Das clip

Das clip

Voor de verjaardag van mijn broer heb ik deze das clip gemaakt. ik vindt het toch altijd leuker om iets te maken dan te kopen en het wordt dan meestal veel meer gewaardeerd.

Het idee om iets te maken kwam vrij vlug, maar dan komt die o zo moeilijke vraag om de hoek. Namelijk, wat dan? Het moet iets zijn wat hij kan gebruiken en mooi vindt. Tevens is het nooit verkeerd als je er een persoonlijke draai aan kan geven.

Ik kwam al gauw op het idee om iets te maken wat hij kan dragen tijdens zijn lezingen en speciale gelegenheden. Er zijn maar een paar dingen aan een heren kostuum wat niet van stof wordt gemaakt of wat je niet van een ander materiaal kunt maken buiten stof. En zo belande ik bij de das clip.

Aangezien mijn broer sterrenkunde studeert wilde ik uiteraard de clip in een sterren thema maken.

De clip symboliseert dan ook een zwart gat dat het licht van een ster opslokt. Het licht valt steeds verder in de maalstroom van het zwarte gat tot het uiteindelijk verdwijnt om nooit meer terug te worden gezien.

De das clip is met de hand gesmeed uit metaal met behulp van aambeeld en hamer en heel heet vuur. De mooie gouden kleur heb ik door middel van een coating van brons verkregen. Dit zorgt niet alleen voor een mooie finish maar ook dat het ijzer niet meer wordt blootgesteld aan zuurstof en waardoor het kan roesten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *