Houten Vlinderdas

Nóndejuke in actie
Zebrano hout met een knoop van struisvogel leer

Houten Vlinderdas


Het begon allemaal toen mijn broer zijn master diploma haalde. Ik wilde hem een tof cadeau geven en kwam op het idee om een houten vlinderdas te geven (Nóndejuke in het dialect).


Na een tijdje googelen kwam ik tot de conclusie dat ik deze zelf zou moeten maken. Mijn idee was namelijk om het strikje zo te vormen dat hij eruit ziet als een echte stoffen vlinderdas.


Dit is uiteindelijk ook goed gelukt. Veel mensen die het nóndejuke voor het eerst zien geloven pas dat het hout is, wanneer ze eraan voelen. Wat soms erg komische reacties geeft.


Inmiddels maak ik deze vlinderdasjes ook voor klanten op basis van bestelling in een breed scala van houtsoorten.
Want wie wil er nu niet met zo’n blits nóndejuke pronken!


Het nóndejuke voor mijn broer is gemaakt van Zebrano hout en afgewerkt met struisvogelleer. De verstelbare band is gemaakt van katoen. Vanaf het tweede nóndejuke is de band gemaakt van zijde voor een nog gelikter geheel.


Het maken van een nóndejuke is een leuk maar bewerkelijk proces. Om van een ruw stuk hout naar een schitterend afgewerkt product te gaan, vergt veel kunde en tijd.


Maar wat het allemaal waard maakt is wanneer ik mijn klant met een dikke glimlach naar huis kan sturen met hun nieuw pronkstuk voor de belangrijke dag.

Kokospalm hout met een knoop van pijlstaartroggen leer
Purperhart hout met een knoop van pijlstaartroggen leer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *