Etui zakhorloge

Etui zakhorloge

Nadat ik een mooi zakhorloge had gekocht wilde ik deze graag wat beter beschermen zodat hij langer mee gaat. Een hoesje of etui is net zoals bij de telefoon hier ideaal voor.

Het begint net zoals veel uit leer gemaakte projecten bij een patroon maken. In het papier kun je namelijk veel beter een fout maken dan in het leer. Eenmaal tevreden met het patroon en het ontwerp is het tijd om de lap leer erbij te pakken en het patroon over te teken en dit voorzichtig uit te snijden.

De etui is gemaakt van 3 soorten leer. Aan de buitenzijde een mooi stuk roggen leer, voor de body van het etui een stuk zwart runderleer en als voering een stukje geitenvacht.

Om tijd te besparen is de etui grotendeels met de machine gestikt. Echter bij de onderdelen die van het roggen leer zijn gemaakt in dit vrijwel onmogelijk. Roggen leer heeft heel veel kleine schubben aan de buitenzijde. Deze schubben zijn zelfs zo hard dat je er naalden op krom duwt. Door met de hand te stikken kan je de naald tussen de schubben door duwen om zo toch dit etui voor elkaar te krijgen. Een stiknaad die met de hand is gestikt is ook sterker dan een die met de machine is gestikt wat natuurlijk mooi meegenomen is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *