Rug Quiver

Rug Quiver

Ik doe al jaren boogschieten en heb voor het gemakkelijk meenemen van pijlen deze rug quiver gemaakt.


Tijdens 3d-wetstijden moet men vaak over of onder obstakels navigeren wat de reden is dat ik voor een rug quiver heb gekozen. Een rug quiver zit tijdens het schieten en van plok tot plok lopen het minst in de weg.


De quiver is grof geïnspireerd door Aziatische quivers uit de middeleeuwen. Deze waren zeer plat uitgevoerd met een kraag die de pijlen op hun plaats hield zodat de schutter ten alle tijden wist waar zijn pijlen waren. Dit platte ontwerp heb ik nagebootst en er mijn eigen draai aan gegeven.


De body van de quiver is gemaakt uit dik tuigleer. Deze is met behulp van water en een mal in vorm gebracht en met de hand in elkaar gestikt. Ik heb gekozen voor hand stikken omdat dit een aanzienlijk sterkeren verbinding geeft dan machinaal stikken en dus langer meegaat.


De bovenste rand en achterzijde is bedekt met een geiten vachtje. Deels voor het uiterlijk en deels voor het comfort. Het vachtje dekt ook een schuimen kraag af die de pijlen vasthoud zodat zij er niet uitvallen wanneer je voorover bukt.


De rozet in het midden van de quiver is gemaakt van roggeleer wat zeer moeilijk te stikken is doordat het leer volledig bedekt is met harde schubben. Dit was zeker de moeite waard omdat dit het geheel afmaakt. De witte stip in het midden van de rozet is waar origineel de gif stekel van de rog bevestigd zat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *