Boekenkast met verlichting

Het 3D ontwerp.
De in eiken gefineerde blokken in verstek verlijmd.
De eerste onderdelen bij de klant in elkaar gezet.
Helemaal klaar.
En mooi ingericht. De ultieme leeshoek.

Boekenkast met verlichting

Een plaats geven aan alle boeken zoals kookboeken en Suske en Wiske stripboeken was een probleem waar mijn klanten tegenaan liepen.

Zij vroegen daarom aan mij of ik hun een boekenkast kon maken. Echter wilden ze geen simpele recht toe recht aan kast, maar een speelsere kast met de mogelijkheid om hun speciale waardevolle bezittingen ten toon te stellen.

Na het inmeten bij de klant thuis en hun wensen te hebben besproken begon ik net zoals ieder project met een driedimensionaal ontwerp te maken. Dankzij dit ontwerp weet ik en de klant namelijk precies hoe de kast eruit komt te zien en hoeveel materiaal ik moet bestellen.

Het is uiteindelijk een vrij uitdagend ontwerp geworden om te maken. Dit komt doordat ieder vak een andere maat heeft wat zowel het maken als het plaatsen een stuk ingewikkelder maakt.

De kast is volledig uit mdf gemaakt die ofwel geverfd of gefineerd is in eiken. De gefineerde eiken blokken zijn bedoeld om dingen in tentoon te stellen en zijn daarom ook voorzien van op afstand te bedienen verlichting. Tevens steken de blokken aan de voorkant iets uit en zijn schuin naar binnen gezaagd om zo de aandacht naar het voorwerp in het blok te trekken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *