BotS Bokaal

BotS Bokaal

De Battle of the SACs (kortweg BotS) is een 21 uurs non-stop adventure race voor alpinisten en klimmers die lid zijn van een Studenten Alpen Club (SAC). In teams van vier personen wordt de strijd al hardlopend, mountainbikend, klimmend, varend en/of steppend, maar in ieder geval nadenkend uitgevochten.

Nadat de oude bokaal door een ongelukje kapot was gevallen heeft de organisatie van de BotS mij gevraagd of ik een nieuwe bokaal kon maken voor hun wedstrijd. De bokaal moest alle aspecten van de wedstrijd weerspiegelen en genoeg ruimte hebben om de namen van de winnaars voor de komende jaren erop te kunnen noteren.

Om alle aspecten van de wedstrijd te symboliseren zoals het fietsen en navigeren. Heb ik gebruik gemaakt van onder anderen fiets onderdelen.

Om de winnende teams te noteren heb ik gekozen voor pyrografie. Pyrografie is de kunst om met hitte motieven in hout te branden. Voor letters geeft het stempels in handige kits zodat je eenvoudig namen in het hout kan branden.
Om hout en gewicht te besparen is de kist hol van binnen wat ook een een ideale ruimte creëert om de letter kit in op te bergen zodat deze niet verloren gaat.

De organisatie van de BotS heeft de eer aan mij gegeven om de bokaal uit te reiken aan het eerste winnende team. Dit was een erg leuke ervaring waarvoor ik ook erg dankbaar ben. Al zou ik liegen als ik zeg dat ik niet zenuwachtig was.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *