Secretaire

Secretaire
In het 4de jaar op het Sint-Jansberg heb ik een secretaire mogen maken.


Het meubel is grotendeels gemaakt uit massief eikenhout met uitzondering van het uitschuifbaar blad en de lade fronten.


Voor het uitschuifbaar blad kregen we de opdracht om een inlegwerk te maken van minimaal 2 stukken fineer, ik vond dit wat aan de weinige kant en heb mijn fantasie erop losgelaten.
Mijn inspiratie heb ik op gedaan in het werk van Maurits Cornelis Escher. Zijn werk typeert zich in elkaar passende meetkundige patronen die vaak voor optische illusies zorgen.


Het inlegwerk is gemaakt van Essen en Moeraseiken fineer. Doormiddel van rechthoeken en parallellogrammerna is een cool 3d effect gerealiseerd.


De ladefronten zijn gemaakt van Zebrano hout. Zebrano hout is een tropisch hardhout uit Afrika met een zeer mooie gestreept uiterlijk. Tot onze verbazing heeft Zebrano tijdens het zagen en schaven een zeer penetrante geur die aan koeien liet denken. Deze geur wordt veroorzaakt doordat Zebrano etherische oliƫn bevat die na het schaven vrijkomen en verdampen. Het verdampen duurt ongeveer een dag en is daarna ook niet meer te ruiken.


De zijwanden met groef voor het rolluik zijn op de cnc uit gefreesd zodat deze mooi en soepel loopt.
Het rolluik is gemaakt door middel van smalle latjes te lijmen op een dik katoenen doek. Dit doek fungeert als een scharnier en houd het hele rolluik samen als een geheel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *