Container berging

Container berging

Soms is een geluk bij een ongeluk precies wat je nodig hebt. Mijn klant had in de tuin een nis waar ooit een fontein had gezeten. Deze fontein was niet meer operationeel en was aan vervanging toe . Ook hadden ze nog een plek nodig voor hun afvalcontainers, zodat ook deze niet meer een doorn in het oog zijn.

Dit was dan ook de reden dat ze mij vroegen voor een oplossing. De wens was om een berging te creëren voor de containers en alle andere tuin gerelateerde zaken.

Ik heb de berging ontworpen in 3 onderdelen. Aan de linker zijde zijn de afvalcontainers geplaatst. Door middel van 2 grote deuren aan de voorzijde kun je de containers er eenvoudig in- en uit rijden en dankzij de klep kun je je afval zoals vanouds gewoon in de container blijven gooien.

Aangezien het een vrij lange kast is heb ik, om het geheel wat op te breken, in het midden een kolom lades bedacht. Aangezien de lades niet vast in de kast zitten zijn ze ideaal om als sorteerbakken voor bijvoorbeeld oud glas te gebruiken.

Als laatste is de rechterzijde van de kast volledig open voor de opslag van uiteenlopende zaken zoals de kussens voor de tuinmeubelen.

De hele kast is gemaakt uit Douglas hout. De keuze voor dit hout is gemaakt, omdat het hout vrij gunstig geprijsd is en goed tegen de elementen kan. Om het hout nog een handje te helpen is de kast afgewerkt met een antraciet kleurige beits die borende insecten en schimmels weert. Tevens zijn onder iedere voet van de kast een vol kernen plaatje geschroefd om het opzuigen van water tegen te gaan en zo het rotten van het hout te voorkomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *