Greeploze Kledingkast

Greeploze Kledingkast

“Een kledingkast voor op de slaapkamer” dat was de wens van de klant. Dit is natuurlijk niet heel specifiek, maar dat is nu juist een leuke uitdaging.
Om samen met de klant tot een duidelijke invulling te komen van hoe het meubel gemaakt mag worden en hoe hij eruit mag komen zien.


Na het inmeten en overleg waren we er uitgekomen. Het werd een witte inbouw kast met zoveel mogelijk leg oppervlaktes en geverfde greeploze MDF deuren.


Het verven van MDF (Medium Density Fiberboard) is niet zo evident als het verven van normaal hout. MDF wordt gemaakt door het samenpersen van houtvezels en lijm. Dit zorgt er voor dat aan de zijkanten van MDF de uiteindes van de houtvezels zichtbaar zijn. Deze vezels zijn ontzettend goed in het opzuigen van vloeistoffen.Dit is dan ook waarom het verven van MDF zoveel meer werk is dan normaal hout, de zijkanten zuigen je verf op waardoor je soms na 2 lagen überhaupt pas kunt zien dat je hier verf op gestreken hebt.Door middel van een uitfrezing in zowel de bovenste als de onderste deuren is er een minimalistische strakke stijl gecreëerd die ook in de rest van het huis terug komt.

Als laatste is er nog een garderobelift geïnstalleerd om zo efficient mogelijk de hoogte van de kast te gebruiken. Zoals de naam al zegt kun je de kleren met kledinghaken naar beneden trekken en vervolgens met hulp van de lift weer omhoog duwen. 

1 thought on “Greeploze Kledingkast”

  1. Ans van Duren

    Ik ben heel tevreden met de gemaakte wandmeubel.
    Wat in eerste instantie een vaag idee van mij was, werd samen uitgewerkt tot een gedetailleerd plan, waarin al mijn wensen zijn verwerkt. Het resultaat is een meubel met erg veel bergruimte, strak en netjes gemaakt en afgewerkt.
    Precies ik wat graag wilde !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *