Massief Tv Meubel

Douglas hout te drogen gelegd in het hout rek.
Geïnstalleerd bij de klant.
Ruimte voor media apparatuur.
Volledig uittrekbare softclose lades.

Massief Tv Meubel

Meubels maken in massief hout is als ambachtelijk meubelmaker een van de leuker dingen om te doen in het vak. Ik was dan ook erg blij toen ik de aanvraag binnenkreeg om een massief houten tv meubel te maken.

De klant had een paar wensen die ze graag in het meubelstuk had verwerkt waaronder eentje die vrij apart is te noemen. Zo moest het meubelstuk demontabel zijn voor wanneer hij verhuist moet worden.
Dit heb ik gerealiseerd door het meubelstuk op te breken in verschillende onderdelen die door middel van Hamburger kastverbinders aan elkaar zijn gekoppeld. Hierdoor is de hele kast met een platte schroevendraaier uit elkaar te halen en in hand samen onderdelen te vervoeren.

De wens om de kast in massief hout te maken kwam wel met een uitdaging. het budget van de klant was beperkt. Hierdoor heb ik een aantal houtsoorten uitgezocht die kostentechnisch erg goed uitkomen. Samen hebben we uiteindelijk de keuze bij Douglas hout gelegd. Dit hout is vergeleken met andere houtsoorten vrij goedkoop, echter is het dankzij de pandemie moeilijk aan te komen. Zo moeilijk zelf dat ik alleen vers hout uit de Duitse bossen kon krijgen die ik zelf nog moest drogen. Dit betekende dan ook dat ik pas maanden later aan de kast kon beginnen.
Ik hoop echter wel dat het voor de klant toch het wachten waard was.

De laatste vrij aparte wens van de klant was dat de kast cavia proef moest zijn. De klant heeft als huisdier een cavia die af en toe los rond mag lopen. echter was ze hem regelmatig kwijt aangezien de cavia zicht in de kleinste gaatjes kan wurmen. Hierdoor vond ze haar huisdier vaak in of onder haar oude tv meubel.
Mijn oplossing voor dit probleem is om de kast zoveel als mogelijk hermetisch af te sluiten. Zodat de geliefde cavia zicht niet meer een weg naar binnen kan wurmen.

1 thought on “Massief Tv Meubel”

  1. Geurts Alice

    Heel erg blij mee met deze kast.
    Uiteindelijk er zelf toch voor gekozen om niet het verblijf van mijn hamster erop te zetten. Dit omdat ik uiteindelijk andere plannen had. Wel blij dat ie op de grond aansluit dat als de hamster inderdaad onstapt die niet achter de kast kan komen. De kast heeft heel veel opberg ruimte wat ideaal is. Er kan veel en heb um bij lange na niet vol. Top werk. Niet twijfelen als je ook een eigen op maat gemaakte kast wil. Het kost iets maar dan heb je ook iets. Iets unieks wat een ander niet heeft.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *