Meubilair Dutch Design Week

Beurs meubilair

Alweer een tijdje geleden heb ik Studio Synergy en Lilian van Daal mogen helpen met de aankleding van hun stand op de Dutch Design Week.

Zij hebben samen de Peltchair ontwikkeld. Een ontzettend gave 3d geprinte stoel die stroom opwekt wanneer je er op gaat zitten. De stoel maakt gebruikt van peltier elementen die jouw lichaamswarmte omzetten in elektriciteit. Deze stroom wordt gebruikt om de stoel te laten oplichten.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar de Peltchair, of naar wat zij nog meer maken en bedenken, dan zou ik het zeker aanraden om eens te kijken op hun website. Zij kunnen het natuurlijk veel beter uitleggen dan ik.

Website van:
Studio Synergy
Lilian van Daal

Om de Peltchair wat meer te laten opvallen heb ik een klein podium mogen maken. Het podium is op een dusdanige hoogte gemaakt zodat iedereen er eenvoudig en veilig op en af kan stappen. Het podium is daarnaast ook nog demontabel gemaakt waardoor het gemakkelijk meegenomen en hergebruikt kan worden.

Naast het podium heb ik nog 3 zitmeubeltjes gemaakt. Deze zijn in hetzelfde formaat gemaakt als de Peltchair zodat het een mooi geheel word.
De zitmeubeltjes hebben ook allemaal een deksel zodat ze gebruikt kunnen worden voor het opslaan van je klein gerief. Wat wel zo handig is als je de hele dag op de beursvloer staat.

Zowel het podium als de zitmeubeltjes zijn zwart geverfd zodat de Peltchair en zijn verlichting het beste opvalt.

Het was een erg leuk project, vooral ook om je eigen werk te zien op zo’n beurs, al is het in een ondersteunende rol. Verder ben ik ook erg dankbaar voor het vertrouwen dat Studio Synergy en Lilian Van Daal in mij hebben gestoken met het maken van dit project.

Studio Synergy. Peltchair ┬ź Studio Synergy. Studio Synergy. Published 19 oktober 2023. https://www.studiosynergy.eu/peltchair/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *