Restauratie Salontafel

Voor restauratie
Voor restauratie
Na restauratie
Na restauratie

Renovatie Salontafel

Na jaren in gebruik en dag in dag uit in de brandende zon was deze salontafel toe aan een opfrisbeurt.


Gelukkig is dit een massief eikenhouten tafel wat mij veel mogelijkheden bied om de tafel te restaureren. Gefineerde meubelen daarentegen zijn een stuk moeilijker om mee te werken. Vaak zit hier minder dan 1 mm dik fineer op waar je heel gemakkelijk doorheen schuurt.


De wens van de klant was om 1 lade in te bouwen, zodat de afstandsbediening eindelijk een mooi plekje krijgt. De hoogte van de lade is gelijk aan de breedte van de poten, zodat het eruit ziet alsof de lade er altijd al bij heeft gehoord.


Voor de afwerking heb ik gekozen voor Hard wax olie. Dit geeft een goede mechanische en chemische beschermlaag die er natuurlijk uitziet. Tevens is het ook vrij eenvoudig om lichte krassen weg te boenen zonder de hele tafel opnieuw te moeten schuren zoals dit zou moeten bij een gelakte meubel.

1 thought on “Restauratie Salontafel”

  1. B. Hekkens

    De tafels zijn prachtig geworden, ze zijn net als nieuw. De lade is heel goed geïntegreerd en is een goede opbergplaats voor onze spulletjes die normaal op tafel lagen. We zijn heel tevreden en kunnen Hout atelier Houben alleen maar aanbevelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *