Vouw schuifdeur

De oude situatie.
De bestaande deuren.
Het bestaande deurprofiel.
De nieuwe vouwschuifdeur.

Vouw schuifdeur

Mijn klant zocht iemand die voor haar 2 deurtjes kon maken die in haar bestaande tv kast moesten komen. Dit is natuurlijk zeker mogelijk.

Echter tijdens het inmeten zijn we samen er over eens geworden dat een vouwschuifdeur een betere optie is voor de kast en de ruimte. De tv kast staat namelijk in een klein hoekje met een grote open haard er pal langs. Dit zorgde ervoor dat de tv niet meer naar buiten gedraaid kon worden wanneer we 2 normale deurtjes hadden geplaatst. Vandaar het idee om een vouwschuifdeur te plaatsen.

Een vouwschuifdeur ziet er wanneer hij dicht is uit als 2 normale deurtjes, zodat het past met de rest van de kast. Wanneer je hem open maakt vouwt en schuift hij zich op naar een zijkant. Dit ging dankzij de open haard maar net en geeft een opening groot genoeg voor de tv om naar buiten te draaien.

De schuifdeur moest ook hetzelfde gemaakt worden als al de rest van de deurtjes die al in de kast zaten. Deze zijn van mdf gemaakt en bestaan uit meerdere lagen. Dit wordt gedaan om het uiterlijk van massief houten deurtjes na te bootsen. Het werken met massief hout is altijd vrij arbeidsintensief en vergt toch wel enige vakkennis. Deze methode met meerdere lagen mdf is eenvoudiger en sneller om te maken en is daardoor ook voordeliger. Maar omdat het mdf is moet het wel altijd geverfd worden.

Aangezien het vrij moeilijk is om nieuwe en oude verf met elkaar te laten matchen wordt de gehele kast opnieuw door de klant zelf geverfd. Hierdoor zijn de schuifdeuren alleen gegronddeerd geleverd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *