Roel Houben
Meubelmaker & eigenaar

Als klein jongetje was ik al vaak bij mijn opa in de werkplaats te vinden. Opa maakte alles, het maakte niet uit wat of waarvan. Zijn voorkeur ging echter uit naar hout. Mijn eerste project dat ik samen met opa gemaakt heb was een vliegtuig.

Daar, bij mijn opa in de werkplaats, is het zaadje geplant voor wat ik later wilde worden.

Ik ben in Maaseik de opleiding tot meubelmaker gaan volgen (TSO-houttechnieken met als extra jaar TSO-HCP). Met een Scorpio als Meesterstuk heb ik deze opleiding met goed gevolg afgesloten.

Het houtvirus heeft mij inmiddels dusdanig in zijn greep dat ik ook al enige jaren bezig ben met een houtsculptuur opleiding bij Patrick Damiaens in Tongeren en met het maken van bogen die ik gebruik voor mijn hobby boogschieten.

Mijn passie voor handwerk gaat verder dan alleen het werken met hout. Zo heb ik voor bij het boogschieten een leren pijlenkoker, een zogenaamde quiver, gemaakt en voor de Scorpio heb ik het nodige smeedwerk mogen verrichten.

Met mijn bedrijf sta ik voor u klaar voor uiteenlopende werkzaamheden in de houtbewerking en daarbuiten, van houtsculptuur tot op maat gemaakte meubelen. Ik denk graag met u mee en vind het fantastisch om mijn creativiteit en fantasie op uw aanvraag los te laten.

Dus heeft u een gaaf idee of simpelweg een vraag, neem gerust contact met mij op.