Roel Houben
Meubelmaker & eigenaar

Als klein jongetje bevond ik me vaak in de werkplaats van mijn opa. Hij was een meester in het creëren van allerlei dingen, ongeacht het materiaal. Maar zijn ware liefde lag bij hout. Samen met mijn opa begon ik met mijn allereerste project: een vliegtuig.

In die magische werkplaats, bij mijn opa, werd het zaadje geplant van mijn toekomstdroom. Ik wist dat ik in zijn voetsporen wilde treden.

Dus begon ik in Maaseik aan de opleiding tot meubelmaker (TSO-houttechnieken) en voegde daar een extra jaar aan toe (TSO-HCP). Met een Scorpio als Meesterstuk voltooide ik mijn opleiding met succes.

Het houtvirus had me stevig in zijn greep, en ik besloot mijn passie verder te ontwikkelen. Ik begon aan een houtsculptuur opleiding bij Patrick Damiaens in Tongeren en begon met het maken van bogen voor mijn hobby: boogschieten.

Maar mijn passie voor ambachtelijk werk reikte verder dan alleen houtbewerking. Ik maakte een leren pijlenkoker, een quiver genaamd, voor bij het boogschieten. Ook verrichtte ik smeedwerk voor de Scorpio.

Met mijn bedrijf sta ik nu klaar om je te helpen met diverse houtbewerkingsprojecten en meer, variërend van houtsculpturen tot op maat gemaakte meubelen. Ik denk graag met je mee en vind het fantastisch om mijn creativiteit en verbeelding los te laten om jouw wensen werkelijkheid te maken.

Dus heeft u een gaaf idee of simpelweg een vraag, neem gerust contact met mij op.